Contact Service Auto Constanta
Acumulatori auto Varta - Start Stop Plus AGM 95 Ah EN 850A

 

Acumulatori auto Varta - Start Stop Plus AGM 95 Ah EN 850A

1115.00 lei

 

Viitorul tehnologiilor de vehicule

Din 2012 când vor intra în vigoare noile norme UE nu va scadea numai limita maxima pentru emisia de CO2 la masini în toata Europa la 130 g/km – ci vor creste si cerintele fata de bateriile pentru autovehicule. Fiindca pentru a atinge aceasta limita maxima nu este suficienta numai o interventie în managementul motorului ci mai ales o tehnologie de baterii inovativa.

Din acest motiv tema “hibrid” este mai actuala ca niciodata. Termenul de „hibrid“ este utilizat de producatorii de automobile pentru a accentua aspectul ecologic al vehiculelor lor. Însa exista diferite forme de hibrid:

Hibrid micro (Start-Stop), hibrid mild si hibrid full. Printre aceste tehnologii de viitor, Start-Stop va dobândi o din ce în ce mai mare însemnatate. Cota de masini cu Start-Stop produse în Europa va ajunge conform tuturor pronosticurilor în anul 2015 la 70%.

E bine sa fii pregatit optimal din timp: cu VARTA Start-Stop si VARTA Start-Stop Plus de la Johnson Controls.

În prezent 2,8 milioane de masini sunt echipate cu tehnica Start-Stop iar în anul 2015 numarul acestora va creste la 30 milioane.

Sau altfel spus: procentul de masini noi echipate cu tehnica Start-Stop va creste pâna în 2015 la 70%!

Tehnologiile de viitor pentru vehicule

Producatorii de automobile reactioneaza la noile norme UE referitoare la reducerea CO2 cu urmatoarele tehnologii inovative si de viitor:

 • Start-Stop

 • Hibrid Mild si Full

Start-Stop

La vehiculele Start-Stop motorul se decupleaza la opririle scurte - de exemplu la semafoare - pentru a economisi carburant si emisie de CO2 (cca. 5 pâna la 10 %).

Caracteristicile principale ale tehnologiei Start-Stop:

 • Reactie la liniile directoare UE referitoare la CO2

 • Decupleaza motorul atunci când vehiculul se opreste

 • Vehiculele Start-Stop sunt introduse de catre aproape toti producatorii de autovehicule în toata Europa

Cerintele fata de baterie:

 • Bateria trebuie sa poata porni motorul de mai multe ori iar în modul "Start-Stop" trebuie sa puna energie la dispozitie diferitilor consumatori

 • Bateria este integrata într-un sistem complex de management de energie si baterie

Tehnologia bateriei: Enhanced Flooded Battery (EFB) si Absorbent Glass Mat (AGM)

Hibrid Mild & Full

Pe lânga Start-Stop mai intra în functiune si un electromotor care sprijina motorul de ardere de exemplu pe timpul accelerarii. În special în masinile de lux si SUV's precum si pe pietele fara tehnologie Diesel se foloseste full-hibrid pentru economisirea carburantului.

Caracteristicile principale ale tehnologiei:

 • Reducerea semnificativa a carburantului si emisiilor de CO2

 • La hibrid mild motorul functioneaza permanent, bateria întretine însa numai antrenarea si consumatorii pe timpul fazei Stop

 • La hibrid complet motorul cu ardere si cel electric pot fi exploatate independent.

Cerintele fata de baterie:

 • Bateria este parte integranta a antrenarii

Johnson Controls este lider de pia?a în segmentul Start-Stop

Ca lider de piata, Johnson Controls participa decisiv la dezvoltarea tuturor tehnologiilor de viitor, de la tehnologia AGM pâna la tehnologia litiu-ioni cu scopul de a oferi producatorilor de autovehicule baterii futuristice care ajuta la reducerea emisiei de CO2 a vehiculelor si deci la o cât mai buna protectie a mediului.

VARTA. Deja astazi puterea propulsanta în segmentul Start-Stop. Cu un procent de piata de 80% în echipamentul primar.

Indiferent de ce mai aduce viitorul în segmentul Start-Stop: pe VARTA va puteti baza. Acest lucru o fac astazi 80% din producatorii de automobile dintr-un motiv întemeiat: ei stiu ca VARTA are competenta tehnica si know-howul necesar pentru a va propulsa masinile înainte.

În colaborare strânsa cu producatori mari de automobile cum ar fi Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Volvo si VW, VARTA a dezvoltat solutii de baterii inovative apte pentru sistemele Start-Stop. Din acest motiv marcile de masini mari au încredere în VARTA de ani de zile. VARTA - forta propulsanta pentru Start-Stop.

Cu un procent de piata de 80% în echipamentul primar

În colaborare strânsa cu producatori mari de automobile cum ar fi Audi, BMW, Ford, Mercedes-Benz, Volvo si VW, VARTA a dezvoltat solutii de baterii inovative apte pentru sistemele Start-Stop. Din acest motiv marcile de masini mari au încredere în VARTA de ani de zile.

Tehnologia Start-Stop

Datorita tehnologiei Start-Stop cresc cerintele fata de baterie. Ea este inima sistemului Start-Stop. Producatorilor de baterii le stau la dispozitie doua tehnologii de baterii inovative:

 • VARTA Start-Stop Plus cu tehnologie AGM pentru vehicule cu recuperarea energiei de frânare si alte tehnologii inovative suplimentare de economisire a carburantului

 • VARTA Start-Stop cu tehnologie EFB concepute pentru vehicule cu functie de baza Start-Stop

Indicatie importanta: Pentru vehiculele cu tehnologii Start-Stop sunt necesare întotdeauna baterii speciale Start-Stop. O baterie falsa nu afecteaza numai functiile Start-Stop si deci aspectul ecologic legat de acestea ci reduce si durata de functionare a bateriei însasi. Testele au demonstrat ca o baterie conventionala plumb-acid montata într-un vehicul cu sistem Start-Stop îsi pierde 7-16% din capacitatea de încarcare disponibila în curs de numai o saptamâna.

Durabilitate

Menajarea efectiva a resurselor

Menajarea asidua si durabila a mediului este un principiu si un element de baza al filozofiei firmei Johnson Controls.

Suplimentar, pe tema durabilitate Johnson Controls colaboreaza strâns de ani cu firme conducatoare din acest sector cum ar fi de exemplu cu Saft sub forma unui Joint Ventures. Johnson Controls-Saft este un furnizor lieder global de sisteme de baterii hibride. Aici se produce în prezent un sistem de baterii pentru modelul hibrid al clasei S de Mercedes. Pe lânga aceasta, seria 7 „Activ hibrid“ de la BMW va fi echipata cu un sistem de baterii litiu-ion de la Johnson Controls-Saft.

Dar si în segmentul de schimb Johnson Controls ofera cu VARTA dezvoltari tehnologice noi. În acest fel Johnson Controls sprijina clientii în ce priveste economia de energie si reducerea poluarii mediului, printr-un consum mai mic si un procent de reciclare mai mare.

Detalii: 12V; 95 Ah; EN 850A dim.: 353x175x190

Avantajele Start-Stop Plus

Tehnologie AGM inovativa cu separator de vata special

 • Tehnologie de echipare primara actuala pentru vehicule cu tehnologie extinsa Start-Stop
 • Rezistenta de 3-4 ori mai mare la cicluri care face fata tuturor vehiculelor Start-Stop si de lux
 • Capacitate de încarcare ridicata pentru preluarea suplimentara a energiei din recuperarea energiei de frânare.
 • 100 % rezistenta la rasturnare si scurgere precum si la înclinatii de 360°
 • Putere de pornire foarte buna chiar si în stare de încarcare slaba.
 • Durata de functionare ridicata
 • Absolut fara întretinere curenta
Image
320.00 lei

Acumulatori auto Varta - Black Dynamic 70 Ah EN 640

Detalii
Image
240.00 lei

Acumulatori auto Varta - Blue Dynamic 40Ah EN 330

Detalii
Image
400.00 lei

Acumulatori auto Varta - Blue Dynamic 74 Ah EN 680

Detalii
Image
470.00 lei

Acumulatori auto Varta - Blue Dynamic 95 Ah EN 800

Detalii
Image
924.00 lei

Acumulatori auto Varta - Promotive Silver M18 180 Ah EN 1000

Detalii